Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Letéti könyvtár nyílt az olvasóknak Herbolyán

Letéti könyvtárat nyitott október elején a Herbolyai Szociális Blokkban a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár link . A közel ezer dokumentumból álló állományegységet Klimon István alpolgármester és Molekné Kőrösi Beatrix, az intézmény igazgatója adta át a területen élőknek.
- A könyvtári célokra használható helyiséget a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ bocsátotta rendelkezésünkre. A könyvtár célja az új létesítmény megnyitásával az, hogy a város kieső részein könnyebb hozzáférést kapjanak az érdeklődők és az olvasni vágyók - hangsúlyozta Molekné Kőrösi Beatrix.
A letéti könyvtárban a területen élő gyermekekre is számítanak: nekik könyvtárhasználati és olvasásnépszerűsítő foglalkozásokat, valamint egyéb programokat is szerveznek majd a jövőben.
- Rendkívül fontos az esély­egyenlőség és az egyenlő bánásmód elve, valamint a különböző társadalmi rétegek számára nyújtandó kulturális és könyvtári lehetőségek biztosítása. A rendkívül népszerű napközis olvasótáborok kiterjesztésén is gondolkodunk, valamint a felnőttek részére is szeretnénk programokat biztosítani a jövőben Kazincbarcika Herbolya városrészén - tette hozzá az intézményvezető.
Molekné Kőrösi Beatrix hozzátette, a könyvtár elsőként egy helyi igényfelmérést végez majd a városrészen, annak érdekében, hogy minél nagyobb érdeklődésre tartsanak majd számot ezek a programok.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról