Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Létre nem jött hívások és létre nem jött válaszok

Új szolgáltatást kínál ügyfeleinek a Westel Hívásértesítő néven. Az értesítő SMS-ben ad tájékoztatást a létre nem jött hívásokról.A szolgáltatás a Westel havidíjas ügyfeleinek díjmentes, Domino kártyások számára a szolgáltatás használata az aktiválástól kezdve bruttó 250 forint havonta. Mindeddig azokról a hívásokról, amelyek nem érték el a hívott felet, nem kapott értesítést az ügyfél, vagyis a hívás gyakorlatilag "elveszett".

-- A könyvtárosnak erről eszébe juthat, hogy mi történik a használó meg "nem válaszolt hívásaival", azaz, amikor a könyvtár vagy a tájékoztató nem tudja a megfelelő elégedettséget kiváltani az olvasóban. A megfelelő minőségirányítási rendszer feljegyzi ezeket az eseteket, és időről időre elemzi, illetve lépéseket tesz ezek csökkentésére. Természetesen nem várható, hogy a könyvtárak tanulási folyamatával az ilyen feljegyzések egyszer majd megszűnnek. Az viszont megfelelő munkával elérhető, hogy a fontos témakörökben cizelláltabbá váljanak. Pl.: nem mindegy, hogy egy szakkönyvtár egy alap kézikönyvet nem tud adni, vagy pedig X szakíró egyik munkájának valahanyadik kiadását. (MG)

Hírforrás: FigyelőNet, 2003. szept. 16., link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=letre_nem_jott_hivasok_es_letre_nem_jott_valaszok
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2003. szept. 16., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról