Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Lézerorgona Székelyudvarhelyről a Békés Megyei Könyvtárba

Interaktív hangszerkiállítás nyílt a Békés Megyei Könyvtárban kedden. Az egyedi elektronikus hangszerek a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár segítségével jutottak el Békéscsabára.
- Az itt látható hangszerek már az elektronikus mivoltukból fakadóan is különlegesek, mi több számos uniós országból származnak, onnan sikerült beszereznünk őket, van olyan darab amely Ázsiából érkezett. A komplett tárlat is egyedülálló, nem tudunk hasonló összeállítás létezéséről, és azt tapasztaltuk Székelyudvarhelyen, hogy a hangszerek nagyon népszerűek, szinte minden korosztály körében. Még azt is zeneszerzővé teszik, aki maga egyébként nem rendelkezik semmiféle előképzettséggel - mondta el a tárlatról Szőcs Endre, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár igazgatója.

A kiállítás Békéscsabára érkezését a felek még a tavalyi évben kezdték el megszervezni.
- Először tavaly nyáron találkoztunk kint Erdélyben ezzel a különleges tárlattal, aztán még a múlt év őszén megbeszéltük igazgató úrral, hogy eljönnek hozzánk, ami most sikerült. Számunkra is nagy élmény, hogy teret adhatunk a Lézerharmónia fantázia nevű kiállításuknak - nyilatkozta Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.
A program az Internet Fiesta rendezvénysorozat részét képezi. A hangszerkiállítást előre meghirdetett időpontokban, iskolai osztályok esetén előzetes jelentkezést követően látogatható. Bejelentkezni a bmk@bmk.hu e-mail-címre írt üzenettel lehet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról