Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

LMBTQI-barát könyvtárakat! Mi változik a FSZEK-ben?

- Mi is változhat ennek hatására a FSZEK-ben? (MG)
2016. február 25-én a Háttér Társaság munkatársai a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatójával találkoztak, hogy megvitassák, hogyan nyithatna a könyvtár az LMBTQI emberek felé.
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az ország legnagyobb közkönyvtára, több mint 3 millió kötettel, 48 tagkönyvtárral várja az olvasókat. Bár az intézmény küldetésnyilatkozata kiemelt feladatként fogalmazza meg a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok bevonását a könyvtár mindennapi életébe, mindeddig nem sok kezdeményezés történt a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) emberek célzott bevonására. Ezért is fontos, hogy az intézmény legmagasabb vezetői szinten fogadta szervezetünk képviselőit.
A találkozó során a Háttér Társaság képviselői ismertették, hogy milyen szerepe lehet a könyvtáraknak az LMBTQI emberek társadalmi elfogadásának, illetve az érintettek, különösen az LMBTQI fiatalok önelfogadásának megteremtése terén, és részletes javaslatokat tettek a gyűjtemény célzott bővítése, az LMBTQI témájú művek könnyebb fellelhetősége, a könyvtárosok továbbképzése és a fizikai infrastruktúra átalakítása vonatkozásában.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról