Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

LMBTQI - az adatbázis mellett a könyvtárosok érzékenyítését is fontolgatja a FSZEK

Az 1995-ben alakult Háttér Társaság a kezdetektől gyűjti a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (a kezdőbetűkből áll össze az LMBTQI betűszó) témájú szak- és szépirodalmat, folyóiratokat, cikkeket, játék- és dokumentumfilmeket és egyéb dokumentumokat. Az archívumban ma 1500 könyv és háromszáz tételnyi folyóirat található, a médiakollekciójában több mint 700, moziban vagy tévében bemutatott filmet, riportot, beszámolót őriznek.
Az archí­vum­ban olyan anyagokat rendszereznek, amelyek a meleg és leszbikus életmód, az LMBTQI történeti és jogi aspektusait mutatják be. A webes adatbázist 2010-ben kezdték el építeni önkéntesek. Mint a programot vezető Nagy Sándortól megtudtuk, ebben jóval több dokumentum adatai szerepelnek majd, mint ami fizikailag is a birtokukban van, a gyűjtemény gyarapodása a támogatók lelkesedésén, lehetőségein múlik. A remények szerint az új adatbázis néhány hónapon belül elérhető lesz a Háttér Társaság honlapján link
A FSZEK Központi Könyvtárának igazgatója, Dippold Péter lapunk érdeklődésére elmondta: a kért linket hamarosan kiteszik a honlapjukra, és az LMBTQI irányú könyvtáros-érzékenyítést is fontolgatják.
- Az adatbázis már most is kereshető külsősök számára, mindössze egy előzetes regisztráció szükséges, és küldik a megfelelő kódot, vagy jelszót, amivel be lehet lépni az adatbázisba. (Somorjai Noémi)

Régebbi hírforrás(ok): Érzékenyítés és források - LMBTQI link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról