Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Lopások a könyvtárból -- műfelháborodás helyett stratégia kellene

Korábban csak apró tárgyak (tollak, ceruzák, radírok) tűntek el a lakiteleki könyvtárból. Az elmúlt időszakban viszont már kisebb könyvek, füzetek, játékok is szemet szúrnak egyeseknek, és ami alkalmas az eltulajdonításra, azt el is viszik.
Az intézményben legjobban mégis a könyveket féltik, mert akadnak, akik azokra vadásznak. Egy-egy könyv ára már több ezer forintba kerül, ezért nagyon vigyázni kell rájuk, főleg akkor, ha csak egy példány van a kötetből. Lakiteleken problémaként említették még azt is, hogy vannak olyan kölcsönzők, akik egy-egy szakterületnek a könyveit kölcsönzik ki fokozatosan, szinte a teljes készletet, visszavinni viszont már nem akarják. Hiába küldik a felszólításokat, arra egyáltalán nem reagálnak. A könyvek értéke azonban nem akkora, hogy ezért rendőrségi feljelentést tegyenek.
-- Egy könyvtárban háromféle könyv van:
1. A legérdekesebbek. -- Ezeket már ellopták.
2. A még elég jó könyvek. -- Ezek nincsenek bent, mert kikölcsönözték őket.
3. Az 1. és 2. kategóriába nem tartozó könyvek. -- Ezeket bőszen őrzik a könyvtárosok. (elhangzott Maurice B. Line könyvtári menedzsment tanfolyamain. 1991-1996)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról