Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Madárként is körbenézhetsz a Google térképén

A fejlesztés jelenleg öt városban elérhető, és további háromhoz várható a következő hónapokban. A Google a korábban már VR-ban is bemutatott fejlesztését hozta el a nagyközönség számára azzal, hogy több városban is madárként/drónként pásztázhatjuk a térképet.
A fejlesztés "Immersive view" néven jelent meg, és jelenleg csak a következő városokban érhető el: London, Los Angeles, New York, San Francisco és Tokió. A Google azonban a jövőben további nagyvárosokban is élesítené a madártávlatos nézetet - számolt be róla a The Independent. A következő hónapokban például Barcelona, Dublin és Madrid is az AR és Immersive View által támogatott városok közé kerülhet. "Tegyük fel, hogy épp az utad tervezed a Rijksmuseumba Amszterdamban: ezzel a fejlesztéssel virtuálisan felszállhatsz az épületek felé és megnézheted, hogy hol vannak például a múzeum bejáratai" - prezentálták a bemutatón az új fejlesztést.

Az Immersive View ezen túl időjárási előrejelzést is ad, és infót ad arról is, mennyire kell tömegre számítani az adott helyen. A Google-nek a kiterjesztett valósággal (AR) is komyl tervei vannak. Az AR a Live View funkció (a telefon kameráján keresztül megjelenített kép) segítségével jeleníti meg a környezetedben lévő dolgokat úgy, hogy a képre információkat vetít.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról