Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Magán gender-könyvtár a budapesti Rákóczi úton

A kincseket néha nehéz észrevenni, a kincsek nem mindig vannak szem előtt, a kincsekért néha a színfalak mögé kell nézni. Vagy, teszem azt, felcsöngetni egy megfelelő lakásba: hogy ott találjunk egy gondosan és tematikusan összeválogatott könyvtárat, akadálymentesített, tágas közösségi teret és elképesztően izgalmas energiákat.
A Közkincs Könyvtárba pontosan így juthat be az ember: a Rákóczi út 11. szám alatt található, első emeleti nyitott és világos lakás egy kész kis univerzumnak ad otthont a város kellős közepén, 5 perc sétára a Blahától és az Astoriától.
A könyvtár koncepciójánál már csak az alapító-tulajdonos élettörténete az izgalmasabb: Antonia Burrows édesanyjának egyik barátnője történetesen magyar volt, így került kapcsolatba először Magyarországgal. A londoni egyetemi évei után, fiatalon és lelkesen ideköltözött 1988-ban, hogy a lassan ébredő országban felmerülő kérdések közé felkerüljenek a kifejezetten a nőket érintők is, mint az abortusz vagy a családon belüli erőszak.
A magánkönyvtár jelenlegi formájában négy éve létezik: az országban egyedülálló, angol nyelvű gyűjteményt böngészhetünk a feminizmusról, genderről, társadalomtudományokról, művészetekről és pedagógiáról, illetve számos gyerekkönyvük mellett már van egy lassan bővülő magyar nyelvű gyűjtemény is - főleg nőkről és a női-férfi viszonyrendszerekről.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról