Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magasabb IQ, egészségesebb emberek, nagyobb jólét, kevesebb erőszak - a feltétel nélküli alapjövedelem eredményei

Rutger Bregman: - Hirtelen megértettem, miért nem működik a legtöbb szegénységellenes programunk. Például az oktatásba befektetett összegek többnyire teljesen hiábavalók. A szegénység nem tudáshiány. 201 tanulmányt elemeztek nemrég pénzügyi tréningek hatékonyságáról: az lett a végkövetkeztetés, hogy szinte semmit nem érnek. De kérem, ne értsenek félre - nem azt mondom, hogy a szegények nem tanulnak semmit - biztosan ér valamit a képzésük, de ez kevés. Vagy ahogy Shafir professzor mondta nekem: "Olyan, mint úszni tanítani valakit, aztán bedobni őt a háborgó tengerbe."
Evelyn Forter kimutatta, hogy Dauphin lakói [kanadai város, ahol bevezették a feltétel nélküli alapjövedelmet] nemcsak tehetősebbek lettek, de okosabbak és egészségesebbek is. A gyerekek iskolai teljesítménye lényegesen javult. A kórházi kezelésre szorulók aránya 8 és fél százalékkal csökkent. A családon belüli erőszak is csökkent, ahogy a mentális panaszok száma is. És az emberek továbbra is dolgoztak. Csak a kismamák és a diákok dolgoztak valamivel kevesebbet - azok, akik továbbtanultak. Hasonló eredmények jöttek ki számos más kísérletben világszerte, az Egyesült Államoktól Indiáig mindenfelé.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról