Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár -- porosodás helyett e-hozzáférés

1,5 millió oldalnyi múzeumi évkönyv és szakkönyv -- ez található a Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár gyarapodó állományában link A korábbi modell szerint az országos és megyei múzeumok pályázati pénzekből rendre elkészítették évkönyveiket, amelyek jelentős hányadban raktáraikban porosodtak, ugyanis mert általában nem volt pénz szétküldésükre. A 48 intézmény kiadványait összegyűjtő és digitalizáló Arcanum a múzeumi évkönyvek 70-80%-át, a megyei múzeumok kiadványai 100%-ban kínálja online. Az ilyetén való nagyobb hozzáférés vízválasztója gyakorlatilag az illetékes intézményi vezető hozzáállása. A vállalkozás elkezdte az archív anyagok digitalizálását is. (Somfay Örs Óbudai Egyetemen, az Educatio EISZ-rendezvényén tartott előadása nyomán) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról