Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magyar ébresztgető -- A megyei könyvtárak információszolgáltatásának tesztje

'Tisztelt...! Illatszer-kereskedésem van, és azt szeretném megtudakolni, hogy a Törökországból behozott parfümre mennyi vámot kell fizetni literenként. Válaszát előre is köszönöm. Aláírás -- Ilyen tartalommal küldött Takács Dániel levelet a 19 megyei könyvtárnak és a FSZEK-nek 2005. október 1-jén. Eredmény: 10 válaszlevél. Feladók: Szeged, Székesfehérvár, Debrecen, Tatabánya, Kaposvár, Szentendre, Veszprém, Salgótarján, Zalaegerszeg, FSZEK, azaz a könyvtárak fele vette komolyan az olvasói megkeresést. A válaszok reakcióidő, tartalom és udvariasság alapján pontoztattak. Az első három helyezett: Székesfehérvár (12 pont), Veszprém, (10 pont), Szeged (8 pont). Részlet az első helyezett szöveges értékeléséből: 'A válasszal teljesen elégedett voltam. Bár a könyvtári adatbázis nem friss, megkaptam az Adózási és Vámunió DDS honlapját (adatbázis-gyűjtemény, ez tartalmazza a TARIC-ot is), és a Vám- és Pénzügyőrség székesfehérvári elérhetőségeit.' A felmérést végző szerző írásának érdekessége, hogy a válaszadók honlapjait is minősíti: ebben Szeged, Zalaegerszeg és Tatabánya a legjobbak.
-- Remélhetőleg egyre több hasonló felmérés készül, mely a könyvtári minőséget rendszertől függetlenül, a legfontosabb szempontból, a használói igények szerint minősíti. Így előbb-utóbb a kapott minősítési értékek az éves költségvetés arányában a könyvtári hatékonyság is megállapítható lesz. Ideje felzárkóznunk. No, nem az EU-hoz, hanem saját használóinkhoz :-)

Hírforrás: Takács Dániel: Megyei könyvtárak információszolgáltatása. In: Könyvtári Levelező/lap, 2006/3.
2006. április 12.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=magyar_ebresztgeto-a_megyei_konyvtarak_informacioszolgaltatasanak_tesztje
Régebbi hírforrás(ok): Takács Dániel: Megyei könyvtárak információszolgáltatása. In: Könyvtári Levelező/lap, 2006/3.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról