Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magyar szakember-felhozatal a BOBCATSSS-en

Máshonnan közelítve: mely magyar fiatal szakember képes külföldön, idegen nyelven szakmai tartalmat prezentálni? (MG)
- Arany Zsuzsanna, a PTE elsőéves mesterszakos informatikus könyvtáros hallgatója Tiltva? Tűrve? Támogatva? Az infokommunikációs eszközök megjelenése a közoktatásban címmel a tanárok és diákok IKT eszközökhöz való hozzáállását és igényeit taglalta.
- Nagy Andor, a PTE másodéves mesterszakos informatikus könyvtáros hallgatója az általa fejlesztett szoftver segítségével ismertette meg a közönséget az automatizált tartalomelemzés folyamatával, fontosságával.
- Kállai Anita az ELTE másodéves mesterszakos hallgatója előadásának témájául a magyar Minősített Könyvtár projektet választotta, melyet a vállalati társadalmi felelősségvállalással hasonlított össze.
- Németh Márton, a Debreceni Egyetem Informatikai Doktori Iskolájának hallgatója, a Qulto platformhoz kapcsolódó Monguz Kft. munkatársa a szemantikus webes könyvtári szolgáltatások használatának felhasználói, kognitív dimenziójára helyezte a hangsúlyt. A felhasználók számára hozzáadott értéket jelentő szemantikus webes fejlesztések megvalósítása céljaik között szerepel.
Poszter szekció:
- Béres Judit a PTE oktatója biblioterapeuta hallgatójával, Tóth Viktóriával közös posztere egy biblioterápiás adatbázis fejlesztését mutatta be.
- Farkas Csenge az ELTE BTK KITI másodéves mesterszakos hallgatója Baranya megye könyvtárbuszainak létjogosultságát és sikerességét állította a középpontba.
- Bálint Dániel, aki szintén az ELTE másodéves mesterszakos hallgatója, poszterével a hazai közkönyvtárakban szerzett munkatapasztalatairól adott számot. (Németh Márton)

Hírforrás: Könyv Könyvtár Könyvtáros 2017/2.
2017. február 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=magyar_szakember-felhozatal_a_bobcatsss-en
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról