Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Magyarra fordítják az internetes iskolát

Az internet egyik legnagyobb oktatóanyagokat tartalmazó portálja egyszerű családi korrepetálásként kezdte. A kis Nadiát az unokabátyja, a pénzügyi elemzőként dolgozó Salman Khan kezdte matematikára tanítani a Yahoo Doodle internetes jegyzetfüzetének segítségével. A leckékről videókat is készített, amelyeket a YouTube-on osztott meg. A videók óriási népszerűségre tettek szert, az állását a tanításért feladó Khan pedig hamarosan a Colbert Report tévéshow-ban és az NPR amerikai közszolgálati rádióban mesélt az addigra Khan Academy [ link ] névre keresztelt projektjéről. Eddigre az oldalon már nem csak matematika-, hanem fizika-, biológia- és történelemleckék is voltak.
A Khan Academy még 2009-ben megkapta oktatási kategóriában a Microsoft Tech Awardot, Bill Gates pedig a 2010-es Aspen Ideas fesztiválon bevallotta, hogy maga is használja gyermekeivel az oldalt. A Khan Academy működéséhez szükséges tőkét magánszemélyek adományaiból és a Google kétmillió dolláros támogatásából teremtették elő.
A több mint 2400 rövid oktatóvideót tartalmazó portál magyarra fordítása a héten kezdődött meg. A kezdeményezést Borek András, a Netidők rádióműsor egyik műsorvezetője hirdette meg a Facebookon [ link ]. Az üzenőfalra rögtön ki is rakta az első, magyar felirattal is nézhető anyag linkjét, amelyből a helyiértékekkel ismerkedhetnek meg a diákok [ link ].

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról