Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MályvaPolcot avattak a Somogyi-könyvtárban

MályvaPolc nyílt a Somogyi-könyvtárban szerdán, ahol az érdeklődők gazdag választékban találnak könyveket, kiadványokat és támogató információkat a nők testi-lelki egészségéről, a női daganatos betegségekről, a prevencióról, az egészségtudatos életmódról és életszemléletről, valamint a helyi, illetve országos segítő szervezetekről.
A Mályvavirág Alapítvány 2013 óta igyekszik segíteni a daganatos betegségben szenvedő nőket, rehabilitációjukat és mindenekelőtt országszerte igyekeznek felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára.
A Szegedi Mályvavirág Pont és a Somogyi-könyvtár együttműködése tavaly indult, első közös akciójuk a nőnaphoz kapcsolódott. Egy héten keresztül minden könyvtárba betérő nő apró ajándékot, valamint szóróanyagot kapott. A Mályvavirág polccal ezen együttműködés állandó keretet kapott. A szegedi az ország harmadik könyvtára, ahol külön tematikus részleget alakítottak ki a női daganatos betegségek témakörében, melynek tájékoztató és figyelemfelhívó kiadványait folyamatosan frissítik, a kötetek pedig kölcsönözhetők az olvasók számára.
Az átadó ünnepségen az alapítvány képviselői kiemelték, az elkövetkezendő néhány nap sok ifjú hölgynél sorsdöntő lehet, ugyanis szeptember 13-ig kell nyilatkozniuk a szülőknek, hogy igénylik-e gyermekeik számára a HPV elleni védőoltást. Minden érintettet nyomatékosan buzdítottak, hogy éljenek a lehetőséggel.

Régebbi hírforrás(ok): Mályvavirág - női egészségről a könyvtárban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról