Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mályvavirág - női egészségről a könyvtárban

2020. márciusában a Mályvavirág Alapítvány céljaihoz kapcsolódva a szarvasi Városi Könyvtár link olvasótermében egy különálló, a nők egészségéről szóló tematikus sarkot alakítottunk ki. A Szarvasi Mályvapont programjainak, továbbá női témáknak ad ez a sarok helyet, pl.: Szülőknek a HPV elleni oltásról; Beszélgetés Dubovecz Edina stílustanácsadóval; Önismereti csoport Kós Nóra pszichológussal. Elsődleges cél, hogy a méhnyakrákkal érintett nők információhoz jussanak, segítsük őket újra nővé válni, így ezek a segítő programok ingyenesek. Másodlagos célunk, hogy általában felhívjuk a figyelmet az egészségvédelemre, így bármi ide kapcsolódhat, ami az egészséggel összefügg. Nem utolsósorban a polc témába vágó könyveket is ajánl látogatóinknak.
Azóta Orosházán is avattak Mályva Polcot. Bízunk benne, hogy minél több ilyen összefogás lesz!

- Az ötlet nem az enyém, hanem Baginé Tóth Erika könyvtárvezetőé. Januárban, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében tartott kerekasztal beszélgetést követően (amelynek az intézmény adott helyet) pattant ki a fejéből. Felvetette, mi lenne, ha a könyvtár egyik szegletében kialakítanánk a hölgyek számára egy olyan polcrendszert, ahol a Mályvavirág Alapítvány kiadványai mellett egyéb olyan könyvek is megtalálhatók lennének, amelyeket kifejezetten nekik szánunk. Vagyis minden, ami bennünket érdekelhet, és valamilyen formában kapcsolódik az egészséges életmódhoz - taglalta az előzményeket Bartus Beatrix, a Szarvasi Mályvapont vezetője.

A márciustól eltelt időszakban három női program valósult meg - mondja Baginé Tóth Erika. Örömmel fogadjuk a helyi ötleteket, önként jelentkező előadókat. Legutóbbi találkozónk alkalmával a Wéber Anna és lányai Varróműhely mutatkozott be legújabb fejlesztésével. Minden hónapban új beszélgetésre várjuk a nőket (és az őket elkísérő férfiakat is), terveink között szerepel a fiatalabb korosztály megszólítása is.
A vonatkozó fotókat ld.: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról