Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MaNDA - mire, minek, hogyan is?

Elképesztő módszerrel lepleztük le, hogy égetett el többmilliárdnyi eurót a kormány Ózdon: odamentünk megnézni a végeredményt.
A szervezetet azért alapították, hogy egyetlen címen, egyetlen online felületen keresztül bárkinek elérhetővé tegye az állami kézben lévő digitalizált kulturális javakat, vagyis profi és amatőr filmeket, fotókat, reprodukciókat, hangfelvételeket és írott dokumentumokat. Ennek megfelelően az alapítása után jöttek rá, hogy a hangsúlyozottan egyetlen domainre épülő szervezet nem tudja megszerezni a léte értelmét jelentő manda.hu domaint, mert az foglalt és a gazdája nem adja, de erre korábban persze senki sem figyelt oda. Az egyetlen címen elérhető szolgáltatás most a mandarchiv.hu, a mandadb.hu, a mandateka.hu, a filmhiradokonline.hu, a gramofononline.hu és 100hires.hu címeken érhető el.
... Ez egy gigantikus, nyilván hatalmas költséggel megcsinált raktár. Ahol jól láthatólag nincsen semmi. És minden bizonnyal nem is lesz soha. Itt ugyanis filmeket tároltak volna, mármint az EU pénzét kicsaló pályázat szerint, de nem igazán komolyból. Mivelhogy értékes régi filmeket - amik között van egy csomó olyan antik példány, ami a vegyi összetétele miatt képes az öngyulladásra is - eleve nem is szabad ilyen nyitott, szabadpolcos rendszerben tárolni, csoportokban vonuló turisták között.
Egy szerencséje van a magyar filmkincsnek: hogy úgysem fog idekerülni. (444)
- De nem az a baj csak, hogy semmi sem működött az élményparkban, hanem az, hogy totál értelmetlen kamuintézmény mindkettő, az Erőműben konkrétan álszervezet működik. A cinizmus dupla emlékműve ez. (Heti Attila)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról