Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Manga-rajzokat ragasztottak sapkákra

Tavaly júniusban a brüsszeli Riches Claires link közkönyvtár új tevékenységet kínált felhasználóinak: a sapkájukra ragaszthatták kedvenc manga-karaktereiket. A foglalkozásokat 7-12 és 12-18 éves korúaknak hirdették meg.

S hogy miért éppen a távol-keleti rajzfilm-figurákat? Mert már hosszú évek óta nagy sikert aratnak a könyvtáraikban a nyomtatott formában kínált mangagyűjtemények a gyerek- és a felnőtt részlegeken egyaránt. Ez egyébként egy körforgásos - újrahasznosítási szemlélet - gyakorlatba öntésének módja a tizenéves közönség számára. Igény tehát volt, foglalkozásvezetőnek pedig Laurent Bruyere illusztrátor személyében találták meg, aki megbízatását a lelkes közönséggel gördülékenyen végre is hajtotta, majd elégedetten távozott az általa készített új fejfedővel.

A sapkákra ragasztott kivágatokat Laurent dekormarkerrel is tovább pimpelte - nagyon menők lettek! A modellként szolgáló illusztrációk persze - könyvtári dokumentumként - helyben elérhetőek voltak.

A sikert jelezte, hogy harmincnégy fiatal vett részt a foglalkozáson. Ennek hatására a könyvtár újból meg kívánja rendezni a foglalkozást a BDtheque-ben. A rendezvény regisztrációhoz kötött. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról