Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Márai-program -- Bizonytalanság. Vagy mégsem?

A Bajnai-kormány pénzügyminisztériumának főosztályvezetője utolsó döntésként lefújta a nagyszabású kulturális projektet, a Hiller István által életre hívott, a könyvkiadást, könyvtárakat és olvasást népszerűsítő Márai-programot. Az egymilliárdos Márai-programot információink szerint lefújták. Az MKKE (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete) informális beszélgetésen vett részt a kulturális terület élére kijelölt államtitkárral, Szőcs Gézával, amikor a Nemzeti Kulturális Alapból érkezett a hír, hogy a Pénzügyminisztérium nem írta alá a tervezetet. (Index)
-- Marad a Márai-program -- Kicsit rontotta az ünnepre készülők hangulatát a hír, hogy az előző kormány által meghirdetett Márai program, azaz az egymilliárd forintos könyvtárakat segítő támogatás még indulása előtt megszűnik, de kiderült, hogy ez nem igaz - tudta meg a Krónika a kormányszóvivőtől. A részleteken még dolgozik a kormány, ezért későbbre ígértek pontos tájékoztatást. Az előző kormány három év alatt összességében négymilliárd forintot költött volna a könyvkiadás és irodalom támogatására. Hogy bővíti vagy csökkenti-e a program költségvetését a kormány, arra egyelőre nem kaptunk választ.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról