Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Marketing-ötlet 20. - Hagymahéjak a könyvtárban

Az én könyvtáram közelmúltbeli konferenciáján a résztvevők nagyon izgalmas hagymával találkoztak. Ezt a hagymát a kulturális termékhagyma ábrája keretében láthatták a jelenlevők (ld.: Pavluska Valéria előadása, 5. dia: link Lényege: a használónak adni kívánt érték (üzenet, művészeti alkotás ill. az azt körülvevő művészeti interpretáció - azaz együttesen maga a kulturális termékmag) sok egyéb héjba csomagolódik be, illetve érdemes becsomagolnunk, hogy az minél inkább befogadható legyen a használó számára. (Természetesen a könyvtárban nem csak művészeti termék a marketing tárgya, de a séma ugyanaz.) A lényeg, hogy használóink a hagyma egészével találkoznak, melyben az alkotást "beborítják" az interpretáció, a befogadást segítő integrált termékelemek, szolgáltatások és eszközök, a kiegészítő eszközök és szolgáltatások, a közvetlen tárgyi és személyi környezet, a származtatott szolgáltatások, immateriális és egyéb elemek. Hiába tudjuk tehát, hogy pl. Háború és béke jó a használónknak, csak akkor kap kedvet elolvasásához, ha valaki kedvet csinált hozzá, barátságosan fogadjuk, a könyvtár imázsa megfelelő számára, a neki megfelelő nyelven olvasható, nem piszkos a könyv, stb. stb. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról