Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Marketing-ötlet 2. - Minikönyvtárak felkarolása

Végre Kecskemétre is elérkezett az a trend, miszerint olvasmányainkat nem csupán a megszokott bibliotékákból, hanem mini-könyvtárakból, úgynevezett nyitott könyvespolcokról is "kölcsönözhetjük". A Vacsi közben egy buszmegállóban tette ezt lehetővé néhány olvasni kedvelő fiatal.
Egy Nyugat-Európában már hosszú évek óta működő rendszert hozott el néhány fiatal Kecskemétre. Ezen a hétvégén ugyanis már bárki elveheti a számára legkedvesebb, legérdekesebbnek ígérkező könyvet a nyitott könyvespolcról, ami nem máshol kapott helyet, mint egy Vacsi közi buszmegállóban. A kezdeményezésről Falusi Norbert mesélt szerkesztőségünknek, aki szintén részt vett az ötlet megvalósításában.
Németországban 1991-ben alakították ki az első ilyen mini-könyvtárat, de már Magyarországon is vannak követői: Budapesten, de néhány kisebb városban is találkozhatunk ilyesfajta könyvespolcokkal. (Hírös Hírek)
- Ez még semmi marketinget nem jelent a könyvtárnak. Sőt. Ugyanakkor a közkönyvtár ki is használhatja a helyzetet; felkarolva, folyamatos karbantartást kínálva a mini-könyvtáraknak, ahogyan ezt pl. a Halis István Városi Könyvtár végzi a nagykanizsai plázában. További lehetőség, hogy a könyvtár valamilyen kisebb ráfordítású elismerés megfogalmazásával, ünnepélyes átadásával szószólójává teszi a kezdeményező civileket. Így - minimális befektetéssel - új lelkes szószólót szerezhet magának a könyvtár. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról