Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Marketing-tapasztalatokkal pályáztak a könyvtárostanárok

A Könyvtárostanárok Egyesülete Őszi szakmai napján link ismertették az Iskolai könyvtáram marketingtevékenysége c. pályázat eredményeit. Az értékelt pályázatok megmutatták, hogy az eredmények elérése legnagyobb mértékben a könyvtáros egyéniségén, ambícióján múlik, sokkal kevésbé a külső körülményeken. Kritikus sikertényező azonban az
- együttműködés lehetőségeinek kihasználása: aligha képes valaki egymaga összetett, eredményes és stratégiai projektek megalkotására. Az együttműködés feltétele elismerni, hogy nem mindenben én vagyok a jó, ugyanakkor van olyan terület, amelyben mások segítségére lehetek.
- iskolai könyvtári marketingnek számos tapasztalata érhető el, melyek megismerhetők. Csak a KIT-et tekintve: a "könyvtár, iskolai" címkének link pillanatnyilag 226 találata van, a "legjobb gyakorlat (gyerek-, ifj. és iskolai könyvtár)" címkének link pedig 44 db. És sokuk szól a marketing 4P-jéről és 4C-jéról.
- amit nem tudsz mérni, nem tudod menedzselni - azaz a tevékenységünk eredményével való szembesülés és annak továbbadása nélkül jó eséllyel követjük el ugyanazon gyenge projekteket. Az eredményeket közreadva ugyanakkor magunk ás mások tanulását segítve támogatjuk a jó gyakorlatok terjedését.
A rendezvényen az egyik bíráló elmondta: legjobban az tetszett neki, amikor olyan diákokat sikerült megnyerni a könyvtárnak egy nem szorosan értelmezve könyvtári tevékenységgel - kiállítás-sorozattal -, akik addig be sem tették oda lábukat.
A díjazott pályázatok abc-rendben:
- Igény- és elégedettségmérés az iskolai könyvtárban (Kolláthné Botkó Judit könyvtárostanár, Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma)
- Városi olvasópályázat, mint termék (Kovács Anikó Csilla könyvtárostanár, Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola
- AZOLO-val az olvasókért (Muzsnyai Nikolett könyvtárostanár, Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és AMI, Szeged) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról