Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Marketing - fenntarthatósági kezdeményezéssel

Hogyan válhatna státusszimbólum a szakadt ruháinkból? A válasz egyszerű: egy kék varrással. A Decathlon és a Wavemaker közös kampányának célja, hogy egy fenntarthatósági kezdeményezés keretében varrjuk meg kék fonállal a hibás ruháinkat, ezzel jelezve, minket érdekel a bolygó jövője.

A világ egyik legnagyobb (Magyarországon is jelen lévő) sportruházati áruházlánca a nyáron egy új kezdeményezéssel állt elő, ami a szakadt ruháinkat célozta meg. Pontosabban az embereket, akik egy kisebb szakadás miatt úgy döntenek, kidobják a ruháikat. A kampány célja, hogy a szakadt ruha hordásának szégyenérzetét megfordítsa, és büszkeséggé alakítsa át, miközben a brand reklámozása sem marad el. Ezzel az alapkoncepcióval kereste meg a Decathlon a Wavemaker ügynökséget, hogy aztán megszülessen a "Blue Thread of Fate", tehát a sors kék fonala kampány, ami bronzdíjat érdemelt az idei Epicán.

A Decathlon ezen az aspektuson túllendülve döntött úgy, hogy a fenntarthatóság mellé áll azzal, hogy az új sportruha vásárlása helyett inkább a régi felhasználását szorgalmazza. Ebben pedig aktív segítséget is nyújtanak egy javítócsomaggal, amit az üzletekben lehet átvenni, a csomag tartalmazza a reklámfelületet jelentő kék fonalat, illetve eszközöket, amikkel meg lehet javítani a szakadt ruháinkat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról