Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Más könyvtár is megosztja a gyöngyösiek humoros klipjeit

A humor a meggyőzés egyik legjobb eszköze - a weben is. Ügyesen használva akár még arra is alkalmas, hogy több olvasó járjon egy könyvtárba. Jó példa erre két gyöngyösi könyvtáros, Jakab Zsolt és Szabó Dénes, akik saját gyártású humoros kisfilmekkel csábítják a mátraaljai kisváros bibliotékájába a látogatókat. Kreativitásukra, egyediségükre sokan felfigyeltek, webes könyvtármarketingjüket már egyetemeken oktatják.

A cikk beszámol arról, hogy:
- rájöttek: a humor hatékonyabb marketingeszköz a komolykodásnál
- Dénes: Ennél sokkal meglepőbb volt, ahogyan az idősebbek a videóinkat fogadták. Finoman szólva nehezményezték és elutasítóan fogadták azt, amit csináltunk, mondván egy könyvtáros ne bohóckodjon. Ennek ellenére később ők lettek a legnagyobb rajongóink. De eljutottunk a gimnáziumba is, ahol előadást tarthattam, és ott vagyunk a YouTube-on is, amit nagyon sok fiatal követ.
- Zsolt: Pontos adatot nem tudunk mondani [a forgalomnövekedésről], de érezhetően nőtt a könyvtárlátogatók száma, és az intézmény rendezvényeire is szép számmal jönnek az érdeklődők.
- Zsolt: Pontos statisztikát nem ismerünk [hogy növekedett-e az orosz irodalom forgása az elhíresült videóklip hatására], de jellemzően már a kötelező olvasmányokon kívül is kölcsönöztek tőlünk orosz irodalmat.
- A népszerűségünk az előbb említett "Tíz dolog, amit ne csinálj a könyvtárban!" anyagunkkal kezdődött, ami után nem sokkal elkészítettük a "Tíz dolog, ami jó a könyvtárban" című filmet. Ezek nem helyi eseményeket, hanem olyan általános szokásokat, dolgokat népszerűsítenek, amelyek bármelyik másik könyvtárra elmondhatók. Éppen ezért ezeket a videós tartalmakat sok könyvtár átvette tőlünk, és leadta a saját webes csatornáin.
- Zsolt: ... a Pécsi Tudományegyetemen vendégelőadók lettünk. Itt online kapcsolaton keresztül mutattuk be a könyvtármarketingünket.

Régebbi hírforrás(ok): 300%-kal nőtt a videók nézettsége - Szórakoztató kultúraközvetítés a gyöngyösi könyvtárban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról