Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Más nézőpontot láttat a könyvtári vetélkedő - Mellékalakok főszerepben

Lezárult a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Könyvhódító 2021 - Mellékalakok főszerepben pályázata. Az eredményhirdetést online tartották, élő YouTube videót publikálva.
A könyvtár 2021-ben hetedik alkalommal hirdette meg olvasásösztönző pályázatát. A cél az volt, hogy egy előre megadott könyvlistából a pályázó a kiválasztott mű egy részletét az egyik mellékszereplő szemszögéből alkossa újra blog formátumban. A listában többek között olyan klasszikus művek szerepeltek, mint például az Alice Csodaországban, a Hófehérke és a hét törpe, A Pál utcai fiúk, a Harry Potter és a Trónok harca sorozat, vagy épp A Mester és Margarita. 44 pályázó 51 pályamunkát küldött be, határon túlról is érkeztek írások. Legtöbben a Harry Potter univerzumban merültek el, de szép számmal érkezett a Hófehérke és a hét törpe és A Pál utcai fiúk mellékkaraktereiről készült pályamunka is.

A szakértő zsűri - dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi docens; Boór Andrea könyves vlogger (Andi kis könyves világa); Varga Bence irodalomtanár, a Zaporozsec együttes frontembere - online megbeszélések keretében értékelte a pályamunkákat, két korosztályban összesen 16 díjat ítéltek meg. A díjazottak listája és a nyertes pályaművek a könyvtár honlapján olvashatóak. (Waldinger Dóra)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról