Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Másfél millió forintot hoz egy Auchan-négyzetméter

Az Auchannál a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó forgalom, míg az Aldi egyelőre a sor végén áll. A Tesco hiába hozza a legnagyobb éves árbevételt, egy négyzetméterről annyit árul ki, mint a Spar -- derült ki a Napi összesítéséből. - F: máj. 11.
-- Mely könyvtárra / állományrészre / jut nagyobb forgalom vagy használói elégedettség? És miért? -- Hangozhat könyvtárra fordítva a fenti probléma. Ha átlagon aluli eredményt kapunk valamely egységre, érdemes magyarázatot találni rá. Amely vagy elfogadható, vagy helyesbítő intézkedést vonhat maga után (analógiák és bencharkok ismerete esetén inkább az utóbbi). Kérdés persze, hogy van-e bátorság megmérni. Ha igen, kimondani az eredményt. Ha az is megtörtént, akkor intézkedést is hozni... (MG) -- A könyvtárak inkább büntető, mint jutalmazó attitűddel figyelik a teljesítményeket, ám az is igaz, hogy akár költségvetési, akár szabályozási okokból nincs meg a kellő rugalmasság sem a pozitív, sem a negatív reagálásra. (Cataloguing production standards in academic libraries / C. L. Bénaud, S. Bordeinau, M. E. Hanson. In: Technical Services Quarterly 13 (1999) 3 p. 43-67)

Régebbi hírforrás(ok): Mfór, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról