Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Maszkolj az iskolai könyvtárban!

Folytatódott a Maszkban is az iskolai könyvtárban! című eTwinning projektünk.
- Mindenki maszkot viselt. A könyvtárban maszkban voltak a diákok, a könyvtárosok, olvastak, kutattak, játszottak. Nem tudtuk, meddig tart a járvány, és meddig köteleznek minket a maszk viselésére. Ezért arra gondoltunk, képekkel dokumentáljuk a pandémia alatti könyvtári programokat, eseményeket. A Testvérkönyvtárak programból link öt iskolai könyvtár regisztrált az eTwinning projektbe: 1. számú Általános Iskola Bihardiószeg, II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium (Budapest), Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola, Jálics Ernő Általános Iskola (Kadarkút) és a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum.
A nyilvános fotóalbum link megtekinthető, egy külön felületen link megosztottuk egymással, miért/mi volt jó az iskolai könyvtárban a vírus ideje alatt, mi okozott nehézséget, mi tetszett. A projekthez még mindig lehet csatlakozni az eTwinning felületre való regisztráció után. (Pandur Emese)

Az 2020/2021-es tanév második félévének néhány iskolai könyvtári programjáról számol be a Könyvtárostanárok Egyesülete a "Testvérkönyvtárak" program keretében: gyermekkönyv nap, költészet napi felolvasás (online is), digitális feladatsorok, virtuális könyvtár, tehetségtámogatás virtuális könyvtárból, olvasási projektek, "Maszkban is az iskolai könyvtárban" eTwinning projekt, online csapatépítés kollégáknak. Az összes hír olvasható közvetlenül itt link és itt link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról