Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Még két hetet kaptak az iskolai könyvtárak a rendelésre

Február 27-ig adhatják le rendelést az iskolai könyvtárak állományuk gyarapítására a még az előző tanévből a számukra megítélt 212,1 milliós keretből.
'Hova tűnt 212 millió forint, miért nem kapták meg az iskolák a könyvtári állományuk fejlesztésére fordítható támogatást?' -- érdeklődött a kormányzatnál Ikotity István. Az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke arra emlékeztetett, hogy még a 2013-as évre 'a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló Emmi-rendeletnek megfelelően könyvtári állománygyarapításra összesen 212,164 millió forintos keretösszeget állapítottak meg. Ez az összeg az állami tankönyvellátást felügyelő Könyvtárellátó Nonprofit Kft-t (Kello) illető 20 százalékos díjazásból származott. Az iskolákkal történt megállapodások alapján ezen felül több mint 132 millió forint adminisztrációs díjat számoltak el, mely az iskoláknak jelent anyagi forrást az iskolán belüli tankönyvellátási feladatok megszervezésére, végrehajtására. (Világgazdaság)
-- Az LMP számonkérése után kapott észbe a Kormány és adta oda az iskoláknak a 2013-as fejlesztési forrásokat. Azonban a jelentős késés után se sikerült igazán hasznos lehetőséget adni az intézményeknek, ezért az LMP további lépéseket tesz.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról