Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megalakult a lengyel információbrókerek egyesülete -- szakemberek a könyvtárosképzőkből

Június elején szerveztek konferenciát a lengyel információbrókerek. Az eseményt Aneta Januszko-Szakiel rendezte, aki az infobroker.de kérdésére elmondta: Lengyelországban [lakosság: 38.5 m] kb. 70 infobróker-vállalkozás működik. A szakemberek a szükséges képességeiket az ország információ- és könyvtártudományi képzést adó egyetemein illetve a számos továbbképzési alkalmakon szerezhetik meg. Sok szakanyag jelenik meg szakfolyóiratokban és az interneten is. Ugyanakkor csak az idén jelent meg az első könyv a lengyel információs iparról: 'Zavód Infobroker'. A Munka- és Szociálpolitikai Minisztérium 2013-ben dolgozta ki az információbróker / információkutató szakmai kompetenciákat.
Most alakult a SPI (Lengyel Információs Szakemberek Egyesülete) link melyet egy a szakmát régóta művelő kolléganő alapított. Pillanatnyilag 15 tagja van az egyesületnek, akik tapasztalatot, tudást és ötleteket kívánnak cserélni.
A mostani krakkói konferencia -- Információs Szakeberek Nemzetközi Fóruma -- során sok pozitív visszajelzést kaptak és tapasztalatokat szereztek a külföldi kollégáktól. Következő konferenciát Varsóba szervezik. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról