Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megalakult a Regionális Könyvtárak Kollégiuma

Megalakult a Regionális Könyvtárak Kollégiuma a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban, hétfő délután. A kollégium a háttérben folyó munkát szervezi meg, vagyis koordinációs feladatokat lát el a megyei könyvtárak között, illetve a határon túli könyvtárak ellátását szervezi, újítja meg.
- Most elsősorban ki kell dolgozzuk saját működésünk rendjét, másrészt el kell indítanunk azokat a pilotokat, programokat, amelyek lehetővé teszik azt, hogy két fontos feladatunkat ellássuk. Az első a települési könyvtárak ellátásának javítása, a másik pedig, hogy kitaláljuk, milyen hatékony formában tudnánk a határon túli magyarok számára a könyvtári ellátást biztosítani - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Kovács Béla Lóránt, a Debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója, aki azt is elmondta, szimbolikus jelentősége van annak, hogy Kecskeméten alakult meg a kollégium.
- A kecskeméti könyvtárnak nagy hagyományai vannak egyrészt a képzések terén, másrészt nagyon szép a gyerekkönyvtára. Mintaértékű az is, ahogyan megszervezték a kis vidéki könyvtárak ellátását. Ezekkel a jó gyakorlatokkal egyértelműen gyarapítani tudják az országos könyvtári közösséget - hangsúlyozta dr. Kovács Béla Lóránt.
A kollégium Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterének képviselőiből, a győri, a debreceni, a kecskeméti regionális könyvtárakból áll, de az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója is rendszeresen tanácskozási joggal rendelkezik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról