Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megbirkózás a főzéssel - rövid 'bibliográfia', mint példa (olvasóink szavazatára)

Már majdnem egy éve dolgozunk otthonról. Ennyi idő alatt sokan megunhatták a saját főztjüket. A korlátozások elején öröm volt a főzés, mostanra viszont a legelhivatottabbak is kifogyhattak az ötletekből. A következő oldalak (melyek kínálnak vegetáriánus opciókat is) segíthetnek inspirációt szerezni. [Ne feledjük: az alábbi felsorolást egy könyvtári szaklap / szakportál tartalmazza. (MG)]

Leite's Culinaria link : David Leite alapította 1999-ben; mindenféle receptet, ételekről szóló esszéket és interjúkat találhatunk az oldalon. Feliratkozhatunk napi vagy heti hírlevélre is.

David Lebovitz link : Lebovitz Párizsban élő amerikai, aki a Chez Panisse és a Zuni Café által tett szert tudására. Ennek ellenére receptjei otthon is elkészíthetőek - és koktélok is akadnak közöttük. Havi hírlevele mellett Instagram oldalán is aktív.

Epicurious (link ezt a digitális platformot Condé Nast indította 1995-ben, a Bon Appétit és Gourmet magazinok számára. Ez minden konyhai inspiráció eredeti forrása, a mindennapi ételektől kezdve az ünnepi lakomákig.

Dinner: A Love Story link : Jenny Rosentrach alapította, több mint egy évtizede. Rosentrach - aki az ételek mellett családja utazásairól is ír - augusztusban ünnepelheti negyedik könyve megjelenését.

Smitten Kitchen link : egy anyuka indította el, akinek nem csak az volt a feladata, hogy új és érdekes ételeket tegyen az asztalra, hanem mindezt egy kicsi konyhában kellett megvalósítania. Deb Perleman heti hírlevele a szezonális trendeket mutatja be.

The Amateur Gourmet link : Adam Roberts 2004-ben alapította blogját. Ennek keretében szervezi meg a "Lunch Therapy" (Ebéd Terápia) podcast-ot, ahol a főzés világából és azon kívülről választott emberekkel készít interjúkat. Feliratkozhatunk heti hírlevelére is. (ref.: Salamon Sára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról