Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megfelelő költségvetés helyett önkéntesekkel? - töredékes és inkonzisztens hálózat

A tanulmány célja, hogy feltárja a közösség által kezelt könyvtárak (community-managed libraries, CMLs) hatékonyságát Angliában. ... A tanulmányból származó bizonyítékok arra utalnak, hogy az önkéntesekkel működő könyvtárak hálózata töredékes és inkonzisztens. Ennek legfőbb oka a helyhatósági támogatás eltérő módja és szintje. A cikk azt a következtetést vonja le ebből, hogy az országos irányelvek és a következetesen alkalmazott szakmai tanácsadás hiánya okozhatja ezeket a különbségeket, és ajánlja a walesi közkönyvtárak (Welsh Public Libraries) által alkalmazott megoldásokat, amelyek modellértékűnek tekinthetők. E kutatási eredmények a politikai döntéshozatalra is hatással lehetnek, amennyiben újra bevezetésre kerül a szabványos/minőségi keretrendszer a szolgáltatások színvonalkülönbségének csökkentése érdekében. Az eredmények hasznosak azoknak a helyi hatóságoknak is, amelyek önkéntesek által kezelt könyvtári modell bevezetését tervezik. (Hatékonyak-e az önkéntesekkel működő könyvtárak?; autoref.)

Régebbi hírforrás(ok): Önkéntesek segítsenek-e a bezárásközeli közkönyvtárak nyitva tartásában? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról