Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megjelent a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár 2020-as falinaptára

Sajtótájékoztatón mutatták be a Jókai Mór Városi Könyvtár 2020-as, "Egy jelkép újjászületett" - A pápai Esterházy-kastély kapuja című falinaptárát kedden.
Hermann István igazgató emlékeztetett, ez a könyvtár második idén kiadott falinaptára, amit a kastélykaput készítő Lehoczky kovács iparművész és restaurátor Kft. műhelyében tapasztaltak inspiráltak. Kétszáz példányban jelent meg.
Áldozó Tamás polgármester megjegyezte, a helyi sajtó példaértékűen követte nyomon a kastélykapu rekonstrukcióját, illetve az avatóünnepség is megfelelő keretet biztosított az informálásra.
- Az átadással visszakaptuk a város lelkéből egykor kiszakított darabot. A kapu magától értetődő természetességgel illeszkedett vissza a város szövetébe, életébe, s azóta beváltotta a reményeket, hiszen a pápaiak szeretik, máig érdeklődéssel van iránta, rengeteg képen jelenik meg, valamint a közösségi médiában is kifogyhatatlan témát szolgáltat a fotósok számára - mondta el a városvezető. Az Esterházy-kastély jövő évi naptára szintén a kaput, ám más megközelítésben, a helyére emelten, különféle látószögekből dolgozza fel, tette hozzá, míg a könyvtári naptár a kapu elkészültének folyamatára helyezi a hangsúlyt. A kettő jól kiegészíti egymást.
A naptárban Lehoczky Tivadar fémrestaurátor és Nagy Zoltán grafikus felvételei láthatók. Előbbi megtiszteltetésnek értékelte, hogy ők készíthették el a kaput. Öröm, hogy a nagy munkából többet láthat a közönség a naptár által. Utóbbi kiemelte, a legtöbb képen háttér nélkül látható a kapu, az idézetek pedig a vasról, a tűzről és a kapuról mint szimbólumról szólnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról