Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: A könyvtáraknak az tenne leginkább jót, ha...

A múlt heti KIT-kérdésre kapott tájékoztató jellegű válaszok:
18 - nagyobb költségvetést kapnánk
4 - nagyobb szakmai önállóságot kapnánk
12 - stratégiában gondolkodnának a szakmai vezetők
4 - megszerveznénk magunkat
0 - megírom: kit@gmconsulting.hu.
Az eredmények diagramon: link .
A válaszlehetőségek külső és belső körülményekre oszthatók, azaz amelyek a könyvtáros szakma képviselőin nem múlnak, illetve amelyek rajtuk múlnak.

A több pénz kellene... nem valószínű, hogy meglepetéssel bír. Ugyanakkor a szakmai önállóság négy és féllel kisebb értéke arra utalhat, hogy nem tudnánk mit kezdeni a nagyobb önéllósággal, ami akár a krónikus könyvtári stratégia-nélküliséggel függhet össze.
A belső körülményeket tekintve a szakmai vezetők megítélésének kérdéses mivolta merül fel, melyen a stratégiakészítés feltehetően javíthatna. Itt is megfigyelhető azonban a vezetőkre mutogatás.

Összefoglalásképpen talán nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a szakma cselekvőképességének fejlesztése előtt szinte korlátlan lehetőségek állnak, melyek döntően a szakma képviselőinek lehetőségét képezik. Ha megvan a cselekvőképesség, akkor lehet leginkább értelme nagyobb költségvetésnek is. Aligha fordítva. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról