Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Fel kell(ett volna) szólalni a könyvtári szervezeteknek az információ előítéletmentes hozzáférése érdekében?

A tájékoztató jellegű vélemények megoszlása:
15 - igen, ragaszkodva a könyvtár küldetéséhez és etikai kódexéhez
3 - igen, szolidaritásban az érintettekkel
3 - nem, mert ránk húzza a politika a vizes lepedőt
0 - nem, szakmai szervezeteink már így, addig is megfelelően kiállnak az érdekeink mellett.
1 - megírom: kit@gmconsulting.hu
Petrovszki Mária: "A pálya széléről kiabálok be, mert semmilyen szakmai szervezet tagja nem vagyok már kb. 15 éve. Ennek oka, hogy nem láttam értelmét tagja lenni olyan szervezetnek, amelynek sem szakmai, sem érdekképviseleti munkáját nem tapasztalom. Ez a mostani hallgatás ebben a fontos kérdésben pedig felveti bennem a kérdést, hogy képviselheti-e a szakmát olyan szervezet, amely a saját etikai kódexével is szembe megy? A hallgatás számomra azt jelenti, hogy a szakma vezetése szervilis, vagy ami még félelmetesebb, egyet is ért és a hallgatással közösséget is vállal a könyvek, írók, információk politikai célú minősítésével."
- A válaszokból úgy tűnik, hogy a könyvtáros közösség elégedetlen a könyvtáros szervezetek véleményformáló és érdekérvényesítő kékességével és tevékenységével. Nem először, nem másodszor. A témában pikáns, hogy az érdekképviseleti szervezetek a saját maguk által elfogadott etikai kódexnek nem látszanak megfelelni. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Kiállnak-e a könyvtárak a társadalomban alapértékeik mellett? Miért igen és miért nem? link A könyvtárak nem lehetnek semlegesek, óhatatlanul belépnek a politika világába link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról