Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Jól gazdálkodtak-e a könyvtárak az Internet Fiestán; arányosak-e az eredmények a befektetéssel?

Jól gazdálkodtak-e a könyvtárak az Internet Fiestán; arányosak-e az eredmények a befektetéssel? Ezt a kérdés tettük fel a múlt héten Horváth Zoltánné ötlete nyomán. Ezzel kiegészítettük a több éve felvett Hatékony-e (ráfordítás / eredmény) az Internet Fiesta? kérdésünket. A válaszok:
4 - nagyon jól
2 - jól
3 - közepesen
1 - elfogadhatóan
4 - nagyon gyengén
1 megírom: kit@gmconsulting.hu
Ha iskolai osztályozás szerűen átlagot számítunk az igen kisszámú, de erősen szóródó értékelésekből, akkor 3,07-es átlagot kapunk. Az Internet Fiesta megosztó rendezvénynek tűnik, a visszajelzés szerint kb. annyian tartják az erőforrások pocsékolásának, mint hasznosnak.
Levélben egy olvasónk szervezés gyenge mivoltára hívta fel a figyelmet. Korábbi visszajelzések szerint a rendezvény nyomtatványai elavult stílusúak és gyakran akkor érkeznek el a könyvtárakhoz, amikor mér rég vége a rendezvénynek.
Érdemes megjegyezni, hogy a számok sokkal kevésbé az egyes könyvtárak tevékenységéről, inkább a rendezvény évek óta tartó folyamatának koncepciójáról alkotnak véleményt. Praktikusan azt, hogy bár lassú ütemben, de egyre gyengül. Ugyan kezdetben sem tűnt briliáns ötletnek, mára igencsak megérett a lecserélésre. A koncepció minimum.
A kapott adatok diagramjai - a múlt hetiekkel együtt: link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról