Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Megkérdeztük: Kényszerültél-e már öncenzúrára a szakmai közéletben?

... a kapott tájékoztató jellegű válaszok megoszlása pedig:
7 - szinte naponta
14 - néha előfordul
1 - nem
5 - nem tudok öncenzúráról a szakmában
0 - megírom: kit@gmconsulting.hu
Bár az utolsó pontra 0-t kaptunk, mégis érkezett magánba egy levél: "Rendszeresen cenzúrázom magam, mer lófaszt tolerálnák, ha szabadjára engedném magam publice." - Talán érthető, mire gondolt a levélküldő.
Ha a kapott adatokat kördiagrammal ábrázoljuk, ezt kapjuk: link . Úgy tűnik, a válaszadók háromnegyede (tehát több mint 2/3-a) ismeri az öncenzúra érzését.
Az öncenzúra kreativitás-romboló, teljesítmény-visszafogó hatású jelenség. Ezért feltételezhető, hogy a vezetői minőség javításával - az ellenkező / alternatív vélemények bátorításával, csatornázásával és kezelésével - jelentős javulást lehetne elérni az össz-szakmai teljesítményben és innovációban. Esélyes, hogy addig nem lehet megalapozottan szakmai fejlődésről beszélni, míg egy azt gátló tényező jelentős hatású. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): A KIT és az öncenzúra link Információszerzés öncenzúra idején -- meg kell keresni a kimondatlant link Hogyan alakíthatjuk ki az öncenzúrát? - Teremtsünk fortélyos félelmet link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról