Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megkérdeztük: Megbecsültnek érzed-e magadat munkahelyeden, könyvtári alkalmazottként?

A kapott, tájékoztató jellegű válaszok megoszlása:
27 - 1 (egyáltalán nem)
22 - 2
18 - 3
5 - 4
7 - 5 (teljes egészében).
Mindez diagramon ábrázolva és a 2016-os hasonló felmérés adataival összevetve itt látható:
link
2016-ban az "osztályátlag" 2,7 volt. Most 2,27. Azaz a korábbi vacak adathoz képest is vacakabbul érezzük magunkat. Érdemes hangsúlyozni, hogy ez a szám belső körülményt jelent. Azaz: nem a kormány, a párt, vagy bármely külső, félelmetesre festett erő műve. A fizetés is ezekhez kötődő, döntően külső körülmény. A romló eredényről tehát maga a szakma tehet, leginkább a különböző szintű könyvtári felettesek. Lényegében: az ő vezetői képességük csökkenését jelzi a szomorú mutató.
A kilábalás is belső erőfeszítés eredménye lehet: a különböző szinteken álló könyvtári vezetők képességeinek növelése. S hogy miért fontos ez? - Ha a munkatársak nem érzik magukat megbecsülve, nem bontakozik ki teljesítményük. Azaz: az egész szakma vacakabbul teljesít. És ezáltal romlik megbecsültsége. Amitől pedig rosszabbul érezzük magunkat... Folytassam? (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról