Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Mely szolgáltatást tartanád meg leginkább a vírus utánra is?

A kapott tájékoztató jellegű válaszok megoszlása:
10 - Online (és részben online) rendezvények
3 - Házhoz szállítás
9 - Könyvcsomag összeállítás rendelésre
8 - Online tájékoztatás
2 - Megírom: kit@gmconsulting.hu - Levélben jött kifejtés: "ismét hiányoltam az alternatívák közül a több (2, 3, 4) lehetőség egyszerre választását, bár tudom, a "leginkább"-ra kérdezett rá. Másrészt talán azt is bele lehetett volna foglalni (és ez lenne izgalmas), hogy mint újat vagy csak most (a vírussal) elindítottat folytatnánk-e az adott szolgáltatást, hiszen a házhoz szállítás és az online tájékoztatás nagyon sok helyen már bevett gyakorlat.
Mivel látom, hogy az előző szavazásoknál is (újabban) aránylag kevesen élnek a lehetőséggel, e válaszok összesítése biztosan manuálisan sem lenne gond!" - A diagramot ld.: link .
- Úgy tűnik, hogy a jelen elképzelések szerint az online rendezvények, az online tájékoztatás és a könyvcsomagok vírus utánra is megmaradnának. Az első kettő esetében felmerülhet: mi akadályozza, hogy több könyvtár - vagy: le sem merem írni - egy egész könyvtári rendszer kínáljon közös tartalmakat? Az egyéni kezdeményezéseknél jóval hatékonyabban és magasabb szinten. Amennyiben persze az egyes könyvtárak ezeket el kívánják fogadni és saját felületeiken kínálni. Természetesen meg is lehet parancsolni, vagy kizsarolni az együttműködést, de már csak a fenntarthatóság és a minőség érdekében sem járnám ezt az egyre gyakrabban látott utat. Sokkal inkább a minőségügyben 25 év óta emlegetett participációt, azaz bevonást, illetve az azonos szinten állók közötti együttműködést. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról