Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Mi a véleménye a KIT Hírlevélről?

Mi a véleménye a KIT Hírlevélről? - tettük fel a kérdést Buzai Csaba ötlete nyomán, melyet az ápr. 1-jei, diskurzuselemzést is megérő katalistes eszmecserén vetett fel. A kapott nem reprezentatív eredmények:
19 - Pár soros 'cikkek', ugyan már!
49 - Hasznos
11 - Mikulás Gábor nem is ért hozzá
8 - A hírlevél hemzseg a fals adatoktól
1 - Megírom: kit@gmconsulting.hu
A nyilvános és magánban érkezett szöveges megjegyzések:
- "Alapjában hasznos, de a szükségtelenül provokatív attitűd miatt nem veszem figyelembe a nem reprezentatív felméréseket. Ez most kivétel! :-)"
- "Bizonyos kényes témákról csak innen értesülök."
- "Összességében hasznos, és gyakran színfoltot képez. A címeket átfutva csak néhány szövegbe nézek bele az egyes számokból. Senki sem elfogulatlan. Itt talán az üzleti szemlélet ütközik ki legtöbbször a hírek kiválasztásánál is. Jó, hogy időnként kérdőre mer vonni kinevezett vagy megválasztott potentátokat. Néha a stílussal, a pontossággal, illetve a sajátos értelmezéssel adódhatnak kisebb-nagyobb problémák. (NpL)"
- A válaszadók többsége szerint szerint a KIT hasznos forrás. 20% körül látják azt, hogy "Pár soros 'cikkek', ugyan már!" Inkompetenciára szűk 20% utal. A vonatkozó diagramot ld.: link .

Úgy tűnik, a KIT olvasói nem ijednek meg, ha több kritikus válasz közül is választhatnak - legalábbis a feltett kérdés kapcsán semmilyen ellenérzés nem tapasztalatunk.

Az Internet Fiesta hatékonyságával kapcsolatban feltett kérdésünkre (Jól gazdálkodtak-e a könyvtárak az Internet Fiestán; arányosak-e az eredmények a befektetéssel?) kapott válaszokat link is figyelembe véve úgy tűnik, hogy a KIT-tel kapcsolatos kérdés kétszer jobban érdekelte válaszadóinkat, mint az Internet Fiesta ügye. Az utóbbit közel ugyanannyian értékelik pozitívan ill. semlegesen-negatívan. A KIT-et hasznosnak tartók egyértelmű többségben vannak.

Az "akasztott hóhér" nevében szólva:
megtisztelő a válaszolók 60%-ának bizalma. Úgy tűnik, hogy többen elismerik az unikális tartalmakat, mely hírlevelenként 6-8 hírt jelent. Van utalás arra, hogy néhány hasznos, kritikus szempont csak nálunk jelenik meg. A "Pár soros 'cikkek', ugyan már!" érzelemalapú észrevétel azért érdekes, mert a KIT tudatos célja a tartalmak tömörsége, a gyors tájékoztatás, megtartva a kifejtés területét a hagyományos, kisebb közönség által olvasott szaklapoknak. A hozzá nem értés és a fals adatokkal kapcsolatban a KIT most is, mint mindig, bátorítja olvasóit konkrét, kritikus észrevételeik megosztására. Gyakori gondunk azonban, hogy ezekből kevés érkezik, és az is meghökkentő motívum, amikor nem kapunk engedélyt a magánba érkező, KIT-et kritizáló(!) észrevétel közreadására se. Összefoglalva: köszönjük a visszajelzést és a bizalmat! (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2019. április 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=megkerdeztuk_mi_a_velemenye_a_kit_hirlevelrol
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról