Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkérdeztük: Miben használ leginkább a Könyvfesztivál a könyvtáraknak?

Múlt heti kérdésünkre kapott nem reprezentatív válaszok megoszlása:
4 - a könyvtár-ismertség növekedése
8 - baráti-szakmai találkozások
1 - egyéb, megírom: kit@gmconsulting.hu
16 - ismerkedés új kiadványokkal
0 - könyvtárhasználat-növekedés.
A kérdést immár harmadszorra tettük fel, így össze is tudunk hasonlítani. A diagramot ld.: link .
Úgy tűnik: véleményünk szerint a könyvpiacon a könyvtárak továbbra is alig vehetők észre. Érdekes, hogy a két legfontosabb előny, a személyes és könyves találkozások közül az utóbbi tűnik 2019 fontosabbnak a korábbi adatokhoz (2014, 2017) képest. Erre is utalt Szabó Eszter (Debrecen) észrevétele: "A Könyvfesztivált a kiadványokról, szerzőkről, kiadókról (standok, könyvbemutatók) és szakmai kérdésekről (Könyvtáros Klub) való tájékozódásra használjuk elsősorban. A kapcsolatépítés is fontos a könyvszakma képviselőivel.
Könyvtáros Klubról bővebben: A tájékoztató munkánkban naponta használt Hungaricana-ról mindig a Könyvfesztiválon osztották meg az új információkat a fejlesztők, ezért ez a program "kihagyhatatlan" volt számunkra. Kár, hogy az idén elmaradt, mert az előadóknak feltett kérdésekből és válaszokból is sokat tanultunk. Ott valóban kérdeztek, mint egy igazi klubban. A mind több, gyermekkönyvtárosok számára hasznosítható programról a kollégáim tudnának mesélni, de tavaly pl. nekem is jól jött, hogy az előadók segítettek eligazodni a kortárs gyermekkönyvek értékei között. Idén is hangsúlyos volt az olvasásra nevelés.
A kiadók nyújtotta kedvezmények fontosak az állománygyarapítás szempontjából. Egy-egy standnál érdemes átgondolni, mit hasznosíthat akcióikból, ajándékaikból a könyvtár. Idén is bemutatták az iszlám kultúrát és a Korán-t, így e stand meglátogatása akár az érzékenyítés funkcióját is betöltheti. Két kollégám számára ez nagy élmény volt. Ők szellemi totók kitöltésére is vállalkoztak apróbb ajándékokért. A használóink ajándékozását néha a Könyvfesztiválon ingyen kapott anyagokkal szoktuk kiegészíteni. Szegény ember a Könyvfesztivál kedvezményeiből főz."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról