Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megkérdeztük: Mit gondolsz a könyvtári szakértők minőségéről?

A kapott nem reprezentatív válaszok megoszlása:
1 - Csak felbosszantott(ak)
14 - Nem találkoztam ilyennel
5 - Némileg segített(ek)
5 - Segített(ek)
6 - Sokat segített(ek)
1 - megírom: kit@gmconsulting.hu
Az olvasói megjegyzés a szakértői rendszer áttetszőségéről, minőségbiztosításáról szól: "Őszintén szólva a könyvtári szakértők tudtommal csak technikai szakmai kérdésekben szakértők. Nem vizsgálják a szerzeményezés mikéntjét, az állomány arányait, összetételét, az olvasói kívánságok teljesítését, a lakosság demográfiai és egészségügyi jellemzőire épülő könyvtári ellátást. Nem figyelnek rá, hogy a könyvtár milyen kapcsolatot tart fent a tényleges és a potenciális olvasókkal, szervez-e olyan rétegeknek, csoportoknak könyvtári hetet, akik nem tudatos olvasók. Van-e outsourcing, vagy ragaszkodunk az épület adta keretekhez? Tehát a lényegi kérdéseket tudtommal elkerülik. Ha másként van, kérlek világosíts fel.
Így olvasatomban nincsenek könyvtári szakértők, bár jól hangzik az elnevezés. (például lehet-e valaki könyvtári szakértő egyetlen idegen nyelv ismerete nélkül, publikációk nélkül, stb.) További szempontok lehetnének, hogy a kulturális szakértő a jövőt illető könyvtári trendekből is legyen felkészült, a különböző technológiákban pedig jártas (webinárium, távoktatás).
Legyen saját koncepciója (jövőképe) a könyvtárak fejlesztését illetően, ami nyilvános. (legyenek idegen nyelvű publikációi, és olykor látogasson el az IFLA kongresszusokra)."
Itt láthatók együtt a 2 évvel ezelőtti hasonló, és a mostani felmérés adatai: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról