Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megkülönböztetés és garancia

Az (...) áramszolgáltató az áramszolgáltatásban keletkezett hiba elhárítását 8 órán belül elkezdi -- megyeszékhelyen vagy megyei jogú városban. A garantált megjelenési idő egyéb települések esetén 24 óra -- írja az áramszolgáltató a számla mellé.
-- Így az adófizető könnyen eldöntheti, hogy első-, másod- vagy harmadrangú településen él. Hasonlóan a könyvtári szolgáltatások esetében, bár az információs szolgáltatások nem kis arányban virtualizálhatók is, és a súlyos könyvtári szolgáltatásokon belüli egyenlőtlenségek valamelyest mérsékelhetők, pl. virtuális tájékoztatópulttal, ld.: LibInfO. Az áramszolgáltató a különbségtétel ellenére "garantál", és ezt dokumentálva teszi. Azaz elvileg számonkérhető. Lehet, hogy a könyvtárak minőségügye is előbb-utóbb eljut idáig; mer és képes is számonkérhető lenni, miközben tesz a megkülönböztetés-mentes szolgáltatásért. (MG)

Hírforrás: Mikulás Gábor, DÉMÁSZ Hírlevél, 2002. ősz
2002. október 02.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=megkulonboztetes_es_garancia
Régebbi hírforrás(ok): Mikulás Gábor, DÉMÁSZ Hírlevél, 2002. ősz
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról