Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Meglepetés a cirkusz világnapjára - a könyvtárosok világnapja meglepetését követően

A koronavírus-járvány idején - amikor az ország számos iparága, illetve szakmája komoly veszélyekkel néz farkasszemet - a kormány 1 millió eurós támogatással áll a magyar cirkuszművészek mellé, derül ki a Színház Online keddi cikkéből.
Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, illetve a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos egy a cirkuszi világnap alkalmából kiadott közleményében biztosította a magyarországi cirkuszművészeket a kormány támogatásáról.
"Magyarország kormánya elismeri és tiszteli a cirkuszművészetet, odafigyel az artista társadalomra legyen az állami intézmény, privát utazó cirkusz vagy egyéni művész, fiatal pályakezdő vagy idős artista - ezért a Fővárosi Nagycirkusz fenntartóján a Nemzeti Cirkuszművészeti Központon keresztül jelentős támogatással, 1 millió euróval segíti a magyar és a közép-európai cirkuszi életet" - idézi a portál a közleményt. (Index)
- Nincs pénz a kultúrában dolgozók béremelésére - Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tegnap azzal fejezte be a kulturális közalkalmazottak megszüntetéséről szóló törvényjavaslat vitáját, hogy nincsen az adófizetőknek pénze, arra, hogy a kulturális szférában forrást bővítsenek, ezért sem tudják a közalkalmazotti bértáblát emelni.
Fekete Péter a parlamenti vitában elhangzottakra reagálva jelezte: a kulturális szférával másfél évvel ezelőtt kezdték el a tárgyalásokat, amelyek alapkérdése az volt, hogy a kultúrában dolgozók bérezését hogyan tudják rendezni. Újra elmondta, hogy aki nem végez rendes munkát, arra nem tartanak igényt a jövőben.
(Megjegyzendő, hogy a cirkuszművészek nem közalkalmazottként élik meg a járványhelyzete: se munka, se bevétel; sok más, piacon érdekelt szolgáltatóval együtt. Emellett a nehéz lebecsülni a gesztus erejét. Szembetűnik a szolidaritás lehetőségének kitartó csökken(t)ése is. - MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról