Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megnyílik Európa legnagyobb közkönyvtára -- a centrum rehabilitációjának legnagyobb projektje

Szeptember 3-án nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt az Európa legnagyobb közkönyvtáraként beharangozott Library of Birmingham link
A város központjában megnyíló intézmény a tervek szerint évente több mint hárommillió látogatót fog vonzani és remélhetőleg még ennél is többen fogják felkeresni az interneten.
A 188,8 millió fontból (66 milliárd forint) megvalósult könyvtár felavatása alkalmából rendezvények és programok várják az érdeklődőket egészen az év végéig. A holland Mecanoo építésziroda által tervezett könyvtár a város központi részének fejlesztésére irányuló húszéves terv (Big City Plan) legkiemelkedőbb projektje.
A 31 ezer négyzetméteres, tízszintes épület nagyjából 20 százalékkal nagyobb a régi Központi Könyvtárnál (Central Library). Az új intézményben tágas bejárat és előcsarnok, valamint 300 ember befogadására alkalmas stúdiószínház várja a tudásra és kultúrára éhes látogatókat.
-- Képek a könyvtárról: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról