Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megnyílt a Kisebbségkutató Intézet olvasóterme Kolozsváron

A kolozsvári székhelyű romániai Kisebbségkutató Intézet Dokumentációs Központja ez év áprilisától olvasóteremmel várja az etnikai kisebbségekkel foglalkozó kutatókat, illetve a végzős-, vagy alapképzésen túli programokban résztvevő egyetemi hallgatókat is. A folyamatosan bővülő állományt több mint 2000 szakkönyv, folyóirat, kutatási jelentés és audiovizuális anyag alkotja. Emellett a Dokumentációs Központ hozzáférést biztosít a JSTOR adatbázis egyes gyűjteményeihez, illetve néhány, a kisebbségkutatás szempontjából fontos nemzetközi szakfolyóirat online tartalmához.
Az állomány jelentős részét képezi a romákkal kapcsolatos szakirodalom (a romák történelme, a romániai romák, a romani nyelv stb.), továbbá a két- és többnyelvűségre vonatkozó szociolingvisztikai, nyelvpolitikai szakirodalom, és átfogó tudományterületek, mint szociológia, antropológia, politológia, különösen az etnikumközi viszonyokat és nacionalizmust, valamint a kisebbségi jogokat és migrációt tárgyaló szakirodalmak.
Az online könyvtárkatalógus és a könyvtár szabályzata az intézet honlapjáról érhetőek el. (link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról