Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megnyílt Tatán a Magyary Zoltán Tudásközpont és Könyvtár

Megnyílt Tatán a volt helyőrségi klub épületéből kialakított új városi könyvtár és tudásközpont - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t. Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, a beruházás uniós és állami támogatásból valósult meg, 1,2 milliárd forintból.

Az 1424 négyzetméteres, teljes körűen újjáépített ingatlanban a városi könyvtár mellett olyan terek és szolgáltatások kaptak helyet, melyek az aktív közösségi életet szolgálják, civil szervezetek, vállalkozások számára is teret biztosítva rendezvényekhez, különböző programokhoz. Vincze Máté szerint a beruházás létrejötte "hatalmas összefogás eredménye", a közgyűjtemények és az egyetemek összefonódását, közös munkáját pedig "szinte természetes szimbiózisnak" nevezte. A Magyary Zoltán Tudásközpont és Könyvtárba költözött a helytörténeti gyűjtemény, valamint több kutatószobát is kialakítottak. (Híradó)

- Egy dolog lenne rossz ezzel a könyvtárral, ha nem érdekelne senkit. Ezért arra kérem a tatai intézmények vezetőit, hogy jöjjenek ide és használják ki ezt a fantasztikus lehetőséget. Az örömünk abban teljesedik ki, ha önök is örülnek neki és örömét lelik ennek a nagyszerű intézménynek, amiért olyan sokan dolgoztak - mondta a polgármester köszöntőjében, aki Bencsik Jánosnak is külön megköszönte a segítséget, hiszen az országgyűlési képviselőnek hála a város plusz állami támogatást is kapott a beruházásra. Dr. Kancz Csaba főispán köszöntőjében elmondta, hogy milyen nagy feladat egy meglévő, rossz állapotú épületből egy ilyen ragyogó létesítményt megvalósítani. (KEMMA)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról