Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megnyitotta kapuit a cirkuszi könyvtár + video podcast

A mai sajtónyilvános megnyitót megelőzően Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatója stúdiónkban járt, hogy a kezdeményezés jelentőségéről beszéljen. A nemzetközi szakkönyvtárat nem csak az artistaképzősök használhatják ingyen - annak kapui mindenki számára nyitva állnak. A klasszikus könyvkölcsönzést viszont mindenki elfelejtheti: az állományt ugyanis digitalizálták, így igazán kényelmessé válhat a kutatás. A több, mint 35 ezer jelmezt és kelléket is összegyűjtő archívumot nehéz lenne egy az egyben digitálisan feldolgozni, ám az érdeklődők jegyzetelhetnek, fotózhatnak is az intézményben.

"Amikor átvettem a Cirkuszművészeti Központ vezetését, akkor a könyvtárban összesen hat darab könyv volt, az is az igazgató szekrényében állt" - árulta el Fekete Péter, aki rögtön elhatározta, hogy változtatni fog ezen az állapoton.
Tavaly, a könyvtár megalapításakor már ezer katalogizált könyvvel rendelkeztek, ami az elmúlt egy évben tovább bővült. Jelenleg négyezer darab cirkuszi szakkönyv és több, mint tízezer periodika várja a kutatókat.
A mai napon a cirkuszművészeti könyvtárak közötti egyezményt aláírta a kisebb cirkuszi, előadó-művészeti tematikával rendelkező szakkönyvtárral rendelkező Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskola és a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról