Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megőrzés és megújulás -- könyvtárigazgatók a könyvtárakról

Az MTA Szociológiai Kutatóintézet Tudományos és Igazgató Tanácsa által a kultúra különböző megjelenési formáiról indított sorozat aktuális állomása a könyvtárak témakörét járta körül az MTA Jakobinus termében. A könyvtár még ma is az egyik legkézenfekvőbb és legnépszerűbb kultúraközvetítő és hordozó közeg, amelynek előkelő pozícióját még az ún. internetes forradalom sem tudta alapjaiban megrengetni - derült ki az MTA SZKI által indított beszélgetéssorozatnak a könyvtárak szerepét és helyét firtató alkalmán. Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója a statisztikák alapján fizikai látogatottság-növekedésről beszélt, emellett beszélgetőtársa, Náray-Szabó Gábor, az MTA Könyvtárának igazgatója arról számolt be, hogy négyszáz ember vette igénybe novemberi ingyenes iratkozási akciójukat. - F: márc. 3.

Hírforrás: Kultúra.hu, link Kommentár: link
2009. március 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=megorzes_es_megujulas_konyvtarigazgatok_a_konyvtarakrol
Régebbi hírforrás(ok): Kultúra.hu, link Kommentár: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról