Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megrendelhető olvasás-, nyelv- és médiahasználat-fejlesztő foglalkozások

A hágai városi könyvtár ajánlata az általános iskoláknak: olvasás-, nyelv- és médiahasználat-fejlesztő foglalkozások a következő tanévre. A könyvtáros házhoz is mehet (az osztályba), illetve fogadja az osztályt. A korosztályokra lebontott programot részletesen ismertetik, a 32 oldalas brosúrában (link fel van tüntetve a foglalkozások időtartama, díja, a foglalkozások tervezett menete, a központi és kerületi könyvtárak illetékes munkatársainak neve, email címe, telefonszáma. A programban számos naprakész, praktikus elem is található, például a nagyobbak megismerkednek az internetes kiközösítés, zaklatás vagy a hamis nyereményekről szóló emailek elleni védekezéssel. Az olvasási programban van képeskönyv-nézegetés (a 4-6 éveseknek), drámafeldolgozás, egy-egy szerző, illetve illusztrátor bevonása stb. A programok, ahol lehet kapcsolódnak egyéb, az írás-olvasáshoz, vagy a nyelvtanuláshoz kapcsolódó erőfeszítésekhez, példádul a Nemzeti Felolvasónaphoz, vagy a Gyermekkönyvek Hetéhez. A népszerűsítést egyebek mellett egy két perces animációs film is segíti, amit hollandtudás nélkül is érdemes megnézni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról