Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Megszépül a mosonmagyaróvári közkönyvtár

Az energetikai korszerűsítés után folytatódik a Huszár Gál Városi Könyvtár felújítása: ezúttal az olvasóteremben cserélnek padlót, polcokat és festenek. 1984-es átadása óta nem volt ilyen látványos eredménnyel járó munka az intézményben.
Tavaly december közepén az online kölcsönzést is szüneteltetve bezárt a mosonmagyaróvári Huszár Gál Városi Könyvtár: az ok, hogy folytatódik az épület felújítása. Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint korábban az energetikai fejlesztést végezték el.
Szigetelték a tetőt, megújult a világítás, cserélték a nyílászárókat, modernebb lett a fűtéstechnika, napelemeket telepítettek. Az akadálymentesítés során egy új mosdót és egy személyfelvonót alakítottak ki. Most pedig olyan munkákat végeznek, amiket majd az olvasók is jól láthatnak látogatásukkor. Egy CLLD-pályázat keretében az olvasóterem padlóburkolatát cserélik linóleumról műgyanta padlóra, új polcrendszert alakítanak ki és kifestik az emeleti részt. Az emeleti mosdókat szintén felújítják, azt már a helyi önkormányzat anyagi támogatásával. A beruházás nemcsak a kivitelezőnek adott sok feladatot: a könyvtár dolgozóinak, sőt, az őket segítő Flesch kft. munkatársainak is. Ugyanis az emeleti teret teljesen ki kellett üríteni: mintegy nyolcvanezer könyvet szállítottak le az InfoPontra és a földszinti rendezvényterembe, a bútorzatot pedig az oktatóterembe, a földszintre és a pincébe helyezték át.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról